Warto wypróbować je przygotowując smaczny deser.
Masło rozpuścić w kąpieli wodnej, a potem dodać do niego miód wraz z jedną szklanką cukru. Składniki dokładnie wymieszać do połączenia się ich. Do ciasta dodać następnie jajka oraz sodę oczyszczoną i 1 łyżeczkę octu. Znów mieszając, połączyć składniki. Ostatnim składnikiem do dodania jest mąka pszenna.
Upiec ciasta. Masę podzielić na około 8 – 10 części w zależności od wielkości wymiarów formy. Pierwszą część wstawić do wcześniej dobrze rozgrzanego piekarnika. Piec około 12 minut w 180 stopni. Jeśli warstwy będą zbyt blade to proces pieczenia trzeba nieco wydłużyć. Wszystko zależy od mocy piekarnika.
Ostudzić wszystkie upieczone warstwy. Śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru. Każdy placek wraz z górą oraz bokami posmarować masą śmietanową.