Dwa składniki wystarczą, aby przygotować deser, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy ptasiego mleczka.

Ptasie mleczko to ulubiony przysmak. To ulubione danie z dzieciństwa i czas radości. Ten deser można dziś przygotować we własnej kuchni, używając tylko dwóch składników.

Łatwo go przygotować, postępując zgodnie z poniższymi wskazówkami:

  • 16 g żelatyny
  • 400 ml musu jabłkowego (możesz kupić gotowy mus lub zrobić własny.

Jest to bardzo łatwe do zrobienia.

Wymieszaj składniki w rondelku. Podgrzej mieszaninę w gorącej kąpieli wodnej i stale mieszaj, aż żelatyna i mus dobrze się połączą.

Pozostawić do ostygnięcia.

Wymieszaj składniki za pomocą miksera przez około 10 minut (10 minut).

Umieść masę w płaskim naczyniu do pieczenia, takim jak forma do tarty, lub innym płaskim naczyniu. Umieść masę w formie do pieczenia lub innym płaskim naczyniu (np. blasze do tarty, naczyniu do pieczenia) i pozostaw do schłodzenia na co najmniej godzinę. Wyjmij formę do tarty z lodówki i pokrój ją na kawałki.

Wygląda to jak pianki marshmallows z białej czekolady! Ten deser jest idealny dla osób na diecie. Jedyny cukier, jaki zawiera, to ten, który znajduje się w jabłkach. Ważne jest, aby przed zakupem sprawdzić skład musu, który kupujesz w sklepie. Często producenci dodają do niego cukier!

error: Treść zabezpieczona !!