W tym czasie można przygotować inne produkty lub nawet pokroić warzywa na sałatkę. Danie, które zachwyca każdego wyjątkowym aromatem i obłędnym smakiem!
Jak marynować pieczarki? Obierz grzyby. Przenieś do głębokiego pojemnika. Dodaj kwaśną śmietanę, musztardę, pieprz, włoskie zioła, sos sojowy i sok z cytryny.
Obierz cebulę. Pokrój w pierścienie. Dodaj do pieczarek i marynaty, odstaw na 10 min.
Pokrój boczek w cienkie plasterki.
Namocz patyczki do szaszłyków w wodzie. Następnie nadziewaj na nie naprzemiennie grzyby, boczek i cebulę. Włóż szaszłyki do piekarnika na 15–20 minut, rozgrzanego do 180 ° C.
Ja serwuje je z czosnkowo-ziołowym sosem, tak smakują najlepiej! Aby go zrobić, wymieszaj 100 ml domowej śmietany, zioła do smaku (koperek i pietruszka), 2 ząbki czosnku, odrobinę zmielonego pieprzu, sól, zmieloną kolendrę i wymieszaj.