Piersi można pokroić na małe kawałki. Następnie rozbić je tłuczkiem. Przyprawić mięso przygotowanymi przyprawami, upewniając się, że są one równomiernie rozprowadzone po obu stronach.
Pokrój cebulę na małe kawałki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Grzyby przed pokrojeniem na małe kawałki należy dokładnie umyć. Na dużej patelni rozgrzać olej i dodać cebulę. Smażyć cebulę, aż stanie się złotobrązowa. Następnie dodać startą marchewkę i pokrojone w plasterki grzyby. Dusić na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Obierz ziemniaki i pokrój je na małe kawałki. W misce wymieszaj koncentrat, rozgnieciony czosnek, wodę i sól. Połączyć.
Upiecz ziemniaki przez ok. Piec przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Podczas gdy ser stygnie, zetrzyj go na tarce, a następnie podziel na dwie równe części.