W ten sposób można znaleźć nowy rodzinny przysmak, zupełnie jak ta prosta przekąska oparta na pomidorach. Zasmakuje każdemu!
Umyte uprzednio pomidory pokrój w plastry grube na około pół centymetra. Układaj je na ręczniku papierowym, który pozwoli wchłonąć niepotrzebną wilgoć. Teraz jest pora na ich doprawienie pieprzem i solą. Nadszedł czas na przygotowanie panierki. Do jednego naczynia nasyp mąki, w drugim wybij jajko, a w trzecim dokładnie wymieszaj starty ser z bułką tartą.
Przed położeniem pomidora na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, potrzeba jeszcze coś zrobić. Jak się zapewne domyślasz, najpierw obtocz plasterek w mące, potem daj go do jajka i na końcu pokryj bułką z serem. Kiedy będą po obu stronach złote, możesz je już ściągnąć.
To łatwa w przygotowaniu, zdrowa i smaczna przekąska. Doskonale pasuje do nich sos śmietanowy. Z wierzchu można je także oprószyć ulubionymi ziołami.