Prosta sałatka idealna na szybką kolację. Wszyscy zachwycają się jej smakiem. Robię w prawie każdy weekend

Jednym z moich ulubionych w ostatnim czasie jest przepis na sałatkę z czerwonej fasoli! Jest tak smaczna, że moi goście nieustannie proszą mnie o przepis!

Receptura i wykonanie są banalnie proste, nie zajmie Ci ona również dużo czasu, natomiast Wasze kubki smakowe oszaleją. Przejdźmy do składników.

Potrzebne będą:

  • czerwona fasola (1 puszka)
  • kukurydza (1 puszka)
  • ser żółty w kostce (ok. 150g)
  • jajka ugotowane na twardo (3 szt.)
  • czosnek (wedle uznania, ja dodaję 1 duży ząbek)
  • majonez (wedle uznania, lecz bez przesady)
  • sól i pieprz (dla smaku)
  • chleb (2-3 kromki)

Odcedź wodę z fasoli i kukurydzy, przesyp składniki do miski. Posiekaj czosnek i zetrzyj jajka, dodaj do miski i wymieszaj.  Ser zetrzyj na grubej tarce i dodaj do miski. Dodaj majonezu, pieprzu i soli, wymieszaj wszystko razem.

Pokrój 2-3 kromki chleba w kostkę, podpraż na suchej patelni bądź grillu beztłuszczowym. Na koniec umieść sałatkę w salaterce i posyp z wierzchu grzankami. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!