Jak zrobić puszyste naleśniki bez mleka: Oto sekrety, które musisz znać. Od dawna tylko tak je przygotowuję.
9 857
Naleśniki bez mleka ? Jak najbardziej! Poświęć kilkanaście minut, zrób naleśniki do których będziesz wracać częściej niż Ci się to wydaje!
Składniki do wykonania potrawy:
Woda (600ml)
Mąka pszenna – 300g
Jajko – 3 sztuki
Sól – pół łyżeczki
Soda – pół łyżeczki
Cukier – 1 łyżeczka
Olej słonecznikowy – 1 łyżeczka
Zioła ( dowolne ) – 3 łyżki
Kwasek cytrynowy – pół łyżeczki
Sposób przygotowania:
Ubij jajka, następnie dodaj do nich 500 ml wody, cukru oraz sody i ubij ponownie. W 100ml wody rozpuścić kwasek i odstaw. Mąkę pszenną wsyp do jajek i wymieszaj aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Odstaw całość na 20 minut. Dodaj kwasek cytrynowy oraz zioła i zmiksuj całość ponownie. Nagrzej patelnię.
Rozpocznij smażenie naleśników na piękny złoty kolor z obydwu stron. Gotowe! Możesz dzielić się pysznymi naleśnikami z domownikami.
Naleśniki można podawać z dowolnie wybranym przez Ciebie nadzieniem ! Choć i bez nadzienia na pewno zrobią furorę na Twoim stole rodzinnym!