Jak szefowie kuchni marynują kurczaka. Wychodzi zawsze chrupiący i pyszny. Każdy mnie pyta o ten przepis.

Jeśli użyjemy tych przypraw do mięsa, zyskamy orientalną potrawę o indyjskiej nucie. Szczególnie posmakuje osobom, które wolą ostrzejsze smaki.

Siekamy parę gałązek kolendry, mięty, plasterek imbiru, ząbek czosnku, trochę papryczki chili i soki z limonki. Oprócz tego dodajemy miękkie masło i sól oraz pieprz do smaku. Nacieramy tą mieszanką mięso z obu stron i wkładamy je na ok. 4 godziny do chłodziarki.

Gdy ten czas minie, uruchamiamy piekarnik i nagrzewamy go do 220 stopni. Pieczemy kurczaka aż stanie się gotowy.

Te przepisy pomogą Ci przyrządzić kurczaka w ciekawszy sposób i tym samym oczarujesz swoich gości. Pamiętaj, że możesz eksperymentować z przyprawami i stworzyć własną, unikalną mieszankę.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!