Miękka i prosta świąteczna rolada: Tak pyszna, że raz przygotowuję ją z mięsem, raz bez – Najlepszy przepis nie tylko na święta.

Doskonała rolada – idealne uzupełnienie niedzielnego menu. W domu jemy ją bez do dodatków, po prostu kroję i spożywamy.

Przygotowywana jest tradycyjnie na święta, ale lubimy ją również o każdej porze roku.

Składniki:

  • 5-6 starszych rogali
  • 1 mniejsza cebula
  • 2 jajka
  • natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, oliwki
  • 70 g masła
  • oregano, sól, czarny pieprz mielony, majeranek, vegeta
  • 2 ząbki czosnku
  • mleko (do zamoczenia rogalików)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • opcjonalnie: szynka, wędzone mięso…

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!