Cebulę kroimy drobno i podprawiamy octem i ziołami. Na patelni smażymy cebulę na złoty kolor.
Rogale pokroić w drobną kostkę i zwilżyć mlekiem.
Posyp oregano, majerankiem, gałką muszkatołową, ziołami i solą. Dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku. Jeśli chcesz, możesz również dodać szynkę w plastrach, wędzoną lub inne mięso, obie wersje wykonujemy. Do masy dodaj 2 jajka, usmażoną, schłodzoną cebulę.
Wszystko dobrze miksujemy i wkładamy do worków. Zawiązujemy je. Następnie torebki zawijamy w folię i umieszczamy w naczyniu do pieczenia z wodą. Gotuj na kuchence najpierw z jednej strony, a potem z drugiej strony przez około 15 minut.
Nie zakrywamy, aby wypełnienie nie pękało. Po ugotowaniu ostudzić. To świetny dodatek, a także przysmak na zimno. Dzięki kształtowi prezentuje się bardzo ładnie.