Ogórki w domu – Oto, jak przygotowuję je w niezwykły sposób: Sałatka ogórkowa domowej roboty o zapierającym dech w piersiach smaku.

Sałatka z ogórków, która orzeźwia i nie wymaga sterylizacji

Składniki:

  • 4 łyżki mieszanki warzyw – najlepiej z domowego przygotowania
  • 4 zielone papryczki
  • 3 kg świeżych ogórków
  • 4 duże cebule
  • 15 dkg cukru
  • 4 łyżki octu

Instrukcje przygotowania:

Przygotuj ogórki, krojąc je w drobne krążki. Papryki oraz cebulę drobno siekamy.

W dużej misce mieszamy wszystkie pokrojone warzywa. Dołączamy do nich cukier, ocet oraz mieszankę warzyw. Odczekaj, aż składniki puścią sok – najlepiej około 30 minut.

Po tym czasie, przykrywamy sałatkę ręcznikiem i zostawiamy na cały dzień, czyli 24 godziny. Po upływie tego czasu, przekładamy sałatkę do czystych słoików i dokładnie zamykamy.

To wszystko! Pamiętajmy o przechowywaniu w chłodnym miejscu.

error: Treść zabezpieczona !!