Ser topiony z twarogu, co może być lepszego? Przygotowuje się go bardzo prosto, dość szybko i nigdy nie zalega w lodówce. Nawiasem mówiąc, możesz zjeść zarówno na śniadanie, jak i na kolację.
Uwielbiamy pikantne potrawy, dlatego nasz ser ma pieczarki i odrobinę czosnku. Z nami nauczysz się przyrządzać ten wspaniały ser do smarowania.
Najpierw wymieszaj twarożek, jajka, miękkie masło, sól i sodę i ubij blenderem zanurzeniowym na gładką masę. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i smażyć na patelni na złoty kolor.
Pojemnik z twarogiem umieść na garnku z wrzącą wodą i stopniowo mieszaj przez 15 minut. Gdy w serze nie ma już grudek, dodaj do niego grzyby i zioła, ponownie dobrze wymieszaj.
Pozostaje wlać gorący ser do pojemników lub słoików. Znakomity ser jest gotowy, należy go ostudzić, a następnie spokojnie wstawić do lodówki, aż do całkowitego zestalenia.