Pyszny turecki serek śmietankowy tylko z trzech składników – Zapomnij o sztucznych dodatkach i konserwantach.

Do przygotowania potrzebujesz: 

  • bazę, czyli wcześniej przygotowany serek śmietankowy
  • orzechy włoskie – garść
  • pęczek świeżej bazylii
  • masło – 1 łyżka stołowa
  •  sól

Przygotowanie:

Do bazy w postaci serka śmietankowego, dodaj miękkie masło cały czas mieszając, jeżeli używasz miksera/robota kuchennego ustaw małe obroty, dzięki którym precyzyjniej wymieszasz wszystkie składniki. Dodaj pozostałe składniki: garść orzechów włoskich oraz świeżo posiekaną bazylię .

Aby uzyskać serek, który kroić można nożem na plasterki, użyj papieru do pieczenia. Serek śmietankowy, umieść na papierze i zawiń w dowolny kształt. Po ok, 3 godzinach w lodówce serek stwardnieje.  Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!