Oto sposoby na wykorzystanie skórki cytryny na bolące stawy. Pozbądź się bólu raz na zawsze

Cytryna to owoc nam doskonale znany. O nieco kwaśnym posmaku, jest idealnym dodatkiem do herbaty dla wielu osób.

Należy wiedzieć, że ten żółtawy owoc to najlepsza bomba witaminowa, ponieważ bogata jest w potas, kwas foliowy, magnez, wapń, fosfor, pektyny i w witaminę A, C, B1, B16. Doskonale wzmacnia odporność, ale nie tylko. Cytryna może być również jedną z najlepszych pomocy, jeżeli chodzi o ból stawów. W takich przypadkach można jej używać na dwa sposoby.

Pierwszy sposób: obieramy dwie cytryny i wkładamy je do słoika.

Przed zamknięciem dodajemy nieco oliwy z oliwek. Szczelnie zamykamy słoik i odstawiamy go na dwa tygodnie. Po tym czasie możemy używać już preparatu. Moczymy gazę i przykładamy ją do bolącego miejsca – najlepiej na całą noc.

Drugi sposób: ścieramy skórkę z cytryny i przykładamy ją bezpośrednio do bolącego miejsca.

Taką skórkę najlepiej zostawić na całą noc pod bandażem na bolącym miejscu. Można też zdecydować się na kilka godzin w ciągu dnia, jeżeli ktoś ma taką możliwość.

error: Treść zabezpieczona !!