Składniki:
Żółtka należy utrzeć z cukrem w rondelku, po czym należy wstawić je na mały ogień. Do rondelka należy wlać powoli, malutkim strumieniem mleko. Całość należy podgrzewać przez cale 10 minut. Przy czym nie można zapomnieć o tym, że masę należy mieszać przez cały czas. Nie doprowadzamy rondelka z zawartością do wrzenia.
Po upływie 10 minut zdejmujemy wszystko z ognia. Niskotłuszczową śmietanę (można ją zastąpić jogurtem naturalnym) należy ubić z ekstraktem waniliowym. Żelatynę należy przyrządzić według instrukcji na opakowaniu. Przyrządzoną żelatynę należy połączyć z jajkiem i mlekiem.
Całość należy wymieszać i pozostawić w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Ubitą śmietanę (jogurt) należy dodać do całości, a potem wszystko razem dokładnie wymieszać. Na sam koniec masę należy włożyć do lodówki. Po schłodzeniu deser gotowy jest do spożycia.