Smażone na oleju są dość tłuste. Nasz nowy przepis jest pyszny, łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Zawdzięczamy to wspólnemu składnikowi, który nie kojarzy się nam z mięsem. Ponadto jest on przygotowywany w piekarniku, a nie na patelni. Rezultaty będą dla Ciebie zaskakujące. Zapoznaj się z tym przepisem i zacznij go regularnie stosować!
Potrzebne będą następujące elementy:
Do przygotowania sosu potrzebne będą następujące składniki:
Połącz twaróg w misce. Użyj miksera, aby wymieszać masę. Wmieszaj jajka, mięso i przyprawy. Dodaj do masy mięsnej zmieloną cebulę i czosnek.
W osobnej misce połącz bułkę tartą i wodę. Dodaj do masy mięsnej. Nasmaruj olejem blachę do pieczenia lub wyłóż ją papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki uformuj kotlety i ułóż je na blasze. Piec przez 30-35 minut w rozgrzanym do 180°C piekarniku.
Wymieszaj masło i mąkę w rondlu. Dodaj mąkę do rondla, gdy się rozpuści. Gotuj przez 2 minuty na małym ogniu. Następnie dodać wodę. Dodaj śmietanę, sól i pozostałe przyprawy. Wymieszaj trzepaczką. Gotuj przez 4 minuty.