Drożdże wraz z cukrem należy rozpuścić w wodzie i pozostawić na około 5 minut. Do miski przesiać mąkę z solą. Do mąki dodać przygotowaną wcześniej mieszankę z drożdży i cukru. Następnie, do miski dodajemy jeszcze 20 ml oleju słonecznikowego i zagniatamy ciasto.
Jeżeli będą widoczne grudki, koniecznie trzeba dodać do ciasta więcej oleju i wyrabiać ciasto przez jakiś czas. Musi być miękkie i lekko się lepić. Następnie, ciasto przykrywamy ściereczką bądź folią i pozostawiamy w ciepłym miejscu na mniej więcej 40 minut.
Podczas gdy ciasto rośnie, przychodzi czas na przygotowanie farszu. W pierwszej kolejności należy posiekać drobno cebulę oraz podgrzać ją na maśle.
Ugotowanego kurczaka mielimy w blenderze. Kolejnym krokiem będzie dodanie do mielonego kurczaka cebuli i doprawienie mięsa. Nadzienie powinno ostygnąć do temperatury pokojowej.