W międzyczasie trzeba powtórzyć ugniatanie ciasta i po raz kolejny zawinąć je w kulkę i pozostawić na 40 minut.
Kolejnym etapem jest podzielenie ciasta na kawałki. Każdy kawałek powinien mieć wagę około 70 g. Trzeba poszczególne kawałki zwinąć w kulkę, zakryć folią i pozostawić na kwadrans.
W międzyczasie trzeba będzie podgrzewać olej, który nam został w rondlu. Kawałki ciasta trzeba rozwałkować na prostokąty. Do prostokątów z ciasta trzeba będzie włożyć po odrobinie nadzienia. Powinna wystarczyć łyżka. Następnie, nadzienie przykrywamy ciastem i zwijamy boki.
Placki trzeba smażyć w oleju z każdej strony. Warto po wyjęciu pozostawić je do odsączenia na ręczniku papierowym przez kilka minut. Pozwoli to pozbyć się ewentualnego nadmiaru oleju. Radzieckie ciastka są gotowe do spożycia od razu.