Zupa Śnieżka jest wyjątkowa sama w sobie. Nasza babcia była ekspertem w sztuce robienia śnieżki.

Ta zupa jest pyszna i uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych.

Ten przepis na zupę pochodzi od doświadczonego kucharza. Ta zupa była również ulubioną zupą mojej babci. Zawsze była hitem w mojej rodzinie i nigdy się nie zmarnowała. Jest łatwa do przygotowania i nie wymaga wielu składników. Prosta zupa „Śnieżka” sprawi, że Twoje dziecko będzie podekscytowane jedzeniem.

Składniki:

  • Mała marchewka
  • Dwa ziemniaki
  • Litr bulionu warzywnego lub z kurczaka
  • Pół cebuli
  • Pół puszki groszku
  • Jedna łyżka oleju roślinnego
  • Dwa jajka
  • 1 łyżka masła
  • Doprawić solą, ziołami

Jak przygotować:

Umyj wszystkie warzywa i obierz je. Następnie zetrzyj marchew i cebulę na grubej tarce. Następnie pokrój ziemniaki na małe kawałki. Na łyżce masła podsmaż starte warzywa. Wyłączyć ogień, gdy cebula i marchewka zmiękną. Jajka powinny być ugotowane.

Gdy rosół będzie już ugotowany, dodać do niego ziemniaki i groszek konserwowy. Jajka zetrzeć na drobnej tarce. Gdy ziemniaki staną się półmiękkie, dodaj do zupy pokrojone warzywa i starte jajko. Zupę gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut. Można dodać sól, zioła, śmietanę i pietruszkę. Najlepsza jest gorąca zupa.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!