Zupy powinny być podawane w naszych domach bardzo często. Są zdrowe, dobrze działają na twój żołądek i są bardzo syte i małokaloryczne.
Składniki:
Przygotowanie:
Zacznijmy od przygotowania kaszy. Kaszę mannę należy kilka razy przepłukać aby pozbyć się z niej ,,śmieci”. Należy zalać ją czystą wodą lub bulionem warzywnym (najlepiej z rosołu z dnia poprzedniego – choć może być to bulion z kostki). Kasze przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut,
W tym czasie pokrój marchew i pietruszkę w kostkę. Jeśli w Twojej zupie zagości kiełbasa lub wędzona szynka/boczek – również je teraz pokrój. Cebulę drobno posiekaj i wrzuć na patelnię. Smaż na masełku. Dodaj pokrojone wcześniej warzywa i podduś przez kilka minut. Po tym czasie wrzuć kiełbaskę i dopraw.
Gęstość zupy można regulować – w zależności kto jaką lubi. Jeśli wolisz bardziej wodniste – dolej wody. W tym momencie dopraw zupę do smaku (możesz dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotowe.