Składniki:
Przygotowanie:
Zawsze wybieraj dobrej jakości mięso i warzywa – to podstawa pysznych dań! Mięso mielone połącz z połową drobno posiekanej cebuli. Dopraw solą i pieprzem.
Aby ułatwić sobie pracę, skrop dłonie oliwą/olejem – będzie łatwiej formować ci malutkie klopsiki.
Czas na przygotowanie wywaru. Ziemniaki obierz i pokrój w małą kostkę. Zalej dwoma litrami wody i gotuj przez około 10 minut, aż woda zacznie bulgotać. Cebulę, która została, pokrój i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Na patelnię dorzuć pokrojoną marchew i dalej duś. Po upływie kilku minut możesz dołożyć uformowane kuleczki mięsa.
Do ziemniaków dorzuć podduszone warzywa wraz z klopsami – dorzuć resztę przypraw. W osobnym garnku ugotuj makaron. Gdy będzie gotowy dorzuć go do zupy – w tym czasie włóż do naczynia również posiekany koperek.